НачалоБългарияПатриархът остава в болница за лечение

Патриархът остава в болница за лечение

Патриарх Неофит остава в болница за диагностика и . Негово Светейшество днес беше посетен от здравния министър. Състоянието му е стабилно, съобщи бТВ.

Днес от болница „мед“ не дадоха официална информация.

Вчера бе съобщено от лечебното заведение, че Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит e приет заради обостряне на хроничните му заболявания.

Това е втори път за тази година, в който патриарх Неофит постъпва в болница. През май претърпя , при който при падане счупи бедрената си кост и беше опериран.

В „Софиямед“ министърът на здравеопазването д-р Меджидиев оби готовността на болницата за поне на евентуална по-тежка COVID-вълна, обезпечеността на лечебното заведение с болнични легла и кадровия ресурс.

„Въпреки че експертите, на база показателите, които следим, не очакват вълна с мащабите на предишните, за мен и екипа ми е ключово да подготвим системата. Целта е хората да са спокойни, че при необходимост ще им бъде оказана качествена и навременна медицинска помощ, а лекарите и сестрите да работят в максимално предвидима обстановка“, коментира д-р Меджидиев.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО