Периодичното издание „Аз, буки, веди, глаголи“, посветено на 24 май, ще бъде представено утре в Епископската базилика в Сандански

Периодичното издание „Аз, буки, веди, глаголи“, посветено на 24 май, ще бъде представено утре в Епископската базилика в Сандански. Изданието е четвърто поред и е дело на Клуба за литература, изкуство и култура – КЛИК в Сандански. Това каза за БТА почетният председател на клуба Илиана Тошева. Тя посочи, че от клуба правят две такива издания в годината, като едното е посветено на есенните вечери, а другото за 24-ти май. 
На събитието всички училища ще представят кратка програма за 24 май, каза председателят. Това издание е целенасочено за учители, ученици, творци, изявили се творци, както и възпитаващи творци. Тези, които са оставили трайна среда в образованието в нашия град, а в него се съдържат посланията на клуб КЛИК към подрастващото поколение, каза Тошева. 
В тазгодишното издание е поместена информация за всички училища и за техните изяви, за хора, които са спечелили приз за будител на годината. Особено сме наблегнали на Първо основно училище, което през следващата година ще чества соята 150-годишнина. Малко по-разширена история за него, кога и как е възникнало, също и че е последовател е на килийното училище, посочи Тошева. 
Публикувана е също и статия от музея, свързана с образованието в града преди 1944 година, също така и информация за реставрираното 100-годишно училище в село Лешница. Търсим интересни неща, които да подбуждат другите, каза Тошева. В изданието има и есета, на ученици, които са спечелили награди в различни конкурси през годината. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари