Персонажи от приказките оживяват в изложба на Роузи Ейсор

Персонажите в творбите на Роузи Ейсор са изпълнени с мотиви и образи от приказките, митовете и фолклора. Това посочват от галерия „Ко-оп“, домакин на изложбата Beast, открита тази вечер.
Текстилните творби, създадени специално за изложбата, са ръчно шити и правени чрез ,,тъфтинг“ техника.  Използвани са материали, като вълна, памучен плат, рабицова мрежа, перли и други. Beast e своеобразна експедиция в света на опакото и странното, в света на зверовете и чудовищата, коментират от галерията.
Включени са седем творби, наречени ,,Звяр със змия“, ,,Върколак“ ,,Дух I“, ,,Дух II“ , ,,Дух III“, ,,Караконджул“ и ,Beast.  Феминизираните създания, носещи в себе си образа на страховити зверове, размиват границата между женското и мъжкото. Творбите комбинират доброто и злото или по-скоро представата за тях, посочват от галерията.
Роузи Ейсор е визуален артист и съосновател на арт колектива Blood Becomes Water (2010). Учи сценография в Академията за изящни изкуства във Флоренция и завършва магистърска степен по визуални изкуства и кураторски изследвания в Милано. От 2021 година се насочва към тъфтинг и текстил, което я отвежда до участия в дизайнерски фестивали и изложби. Нейните произведения и тези на Blood Becomes Water са представяни в множество изложения и панаири на печатни издания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари