Пет години лишаване от свобода постанови съдът в Кюстендил за обвиняем за причиняване на смъртта на трима след пътно произшествие

Пет години лишаване от свобода постанови съдът в Кюстендил за обвиняем за причиняване на смъртта на трима след пътно произшествие, съобщиха от съда в Кюстендил. Съдът призна обвиняемия Р.И. (62 г.) за виновен в това, че на 2 октомври 2022 г. в землището на с. Нови чифлик, община Кюстендил, на второкласен път между селата Нови чифлик и Багренци, при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение при изпреварване, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на трима души и телесна повреда на други двама.
Съдът приспада времето, през което по отношение на Р. И.  е била взета мярка за неотклонение „домашен арест“, считано от 2 февруари 2023 г. до привеждане на присъдата в изпълнение.
Р. И. е осъден да заплати и направените по делото разноски, близо 8 хиляди лева. Присъдата може да се протестира или обжалва пред Софийски апелативен съд, в 15 – дневен срок.
В резултат на тежкото пътнотранспортно произшествие била причинена смъртта на водача на движещ се срещу Р.И. автомобил и пътуващите с шофьора възрастни родители. Пострадал е мотоциклетист, пътуващ след колата на Р. И., както и съпругата на обвиняемия, казаха за БТА от съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари