НачалоБългарияПет линейки с децата от катастрофиралия автобус потеглиха към ГКПП "Калотина"

Пет линейки с децата от катастрофиралия автобус потеглиха към ГКПП „Калотина“

Пет линейки с децата от астрофиралия автобус потеглиха от към ГК-Калотина. Те взеха седем деца – четири момичета и две момчета. Шестима души остават за в болницата в града. По-рано две от ранените деца бяха изпратени с линейка на ЦСМП – в „Пирогов“ в 10.00 часа.

На ГКПП „Калотина“ е осигурен специален „зелен“ коридор от „Гранична полиция“, през който да преминат линейките с ранените деца и възрастни от та на АМ „Тракия”, пътуващи към Сърбия. Така те няма да се налага да чакат на дългите опашки от коли и тирове.

Линейките се очакват от сръбски спешни медици, както и от сръбския министър на здравеопазването. Очаква се да пристигнат около 18 часа.

По-рано през деня българският служебен министър на отбраната обяви, че са приведени в готовност и хеликоптери за медицинска евакуация, както и военен самолет „Спартан“, в случай че това се наложи.

Проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ „проф. Стоян Киркович“ съобщи, че в клиниката по остават двама мъже – единият с ампутирана подбедрица, а другият – с фрактура на дясна предмишница, информира Нова ТВ.

В детска хирургия остават три деца с майка си.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО