Пет ученически отбора се състезаваха по защита при бедствия и аварии на полигоните за обучение на спасители

Пет ученически отбора от различни селища в Монтанско се състезаваха в областното първенство „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации 2024” на полигоните на Центъра за професионална квалификация на спасители в Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.
Учениците са положили теоретичен изпит за правилно поведение при пожари, бедствия и различни аварии. Те са имали и практически игри, в които са демонстрирали умения за поставяне на противогази, херметизиране на помещения и хранителни продукти. Младежите са показали бързина и правилна реакция за действия при земетресение, наводнение и пожар.
На първо място е класиран отборът на Първо основно училище  „Св. Св. Кирил и Методий“ – Монтана, на второ – Пето основно училище „Христо Ботев“ – Монтана, а на трето – Основно училище „П. Р. Славейков“ от село Василовци, община Брусарци.
Отборът на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Монтана ще представи региона на републиканския кръг на състезанието през юни.
Състезанието се организира от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Монтана в партньорство с Регионалното управление по образованието в града.
От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че в общинските квъгове на състезанието е имало масово участие на отбори от различни училища и това е радващо, защото повече деца и младежи ще са подготвени за реакция при пожар, наводнение или друго бедствие. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари