НачалоБългарияПетър Николов от ГЕРБ-СДС: Вотът най-вероятно ще мине

Петър Николов от ГЕРБ-СДС: Вотът най-вероятно ще мине

Безпрецедентното около този вот на недоверие в исторически план е, че първо той най-вероятно ще мине, ако няма нещо задкулисно и нередно. Второто безпрецедентно нещо е, че за първи път ставаме свидетели буквално на скандал между премиер и вицепремиер – Гроздан Караджов излезе и изнесе скандални случаи и спорът се пренесе на вътрешно ниво. И трето – емоционалното състояние на финансовия министър, който вчера държеше един странен език и буквално си изпуска нервите. Това коментира в „Денят започва“ по Петър Николов, депутат от ПГ на .

От ден първи в парламента ние се държим о о, подчерта Николов.

Ние смятаме, че икономическата и финансова на това правителство е лна и фактически ще повторим най-лошите спомени от правителствата на – на Луканов и Жан Виденов, обясни депутатът от ГЕРБ.

По-добре избори сега да се направят, лятото и ново правителство да влезе в управлението наесен, смята той.

Опозицията се бори за власт. Властта трябва да решава проблемите в страната. Властта в момента е напълно некадърна и вредна за България, категоричен е Николов.

Не направихме вота преди месец, защото нямаше да мине. Нашата цел е да мине вота, каза още депутатът от ГЕРБ.

Мнозинството е от 4 партии и една от тях взима решение да излезе от управлението. Изведнъж излиза министър-председателят и започва да обещава на депутатите да останат. Гледах по те, че е казал, че ще имат места в листите на „Продължаваме промяната“, коментира още Николов.

Ние, опозицията, имаме нужда да покажем, че това правителство е свършило и няма вече морален кредит да продължи да управлява.

Интересът на ГЕРБ-СДС е това правителство да управлява още една година и да свърши като правителството на Луканов. Интересът на България обаче е то да падне сега, смята депутатът. Според него, ако се чака още една година, цената за страната би била огромна.

Основният проблем на това управление е, че те заявиха, че няма да управляват с ГЕРБ-СДС, и т.н., независимо тези партии какво искат, категоричен е Николов. БСП са една русофилска партия, която през цялото време симпатизира на . Тоест – имаме тотално нехомогенна коалиция, допълни той.

Според мен в рамките на този парламент е изчерпана възможността за експертно, надпартийно правителство, смята депутатът.

Нямаме предложение за председател на НС, тъй като ние сме загубили изборите и нашата роля е на силна опозиция, каза Николов. Нека видим предложенията – отговори той на въпроса кого биха подкрепили.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО