Петима са кандидатите за обществен посредник на община Шумен

Петима са кандидатите за обществен посредник на община Шумен, стана ясно на заседание на Временната комисия за избор на обществен посредник. Това са Таня Иванова-Христова, Стоян Стоянов, Дияна Стефанова, Катя Шалапатова и Антоанета Карастоянова. Всички те са подали изискуемите документи в срок, констатира комисията. До следващия етап на конкурса (интервю) се допускат всички посочени кандидати.
Процедурата по избор на обществен посредник продължава с определяне на дата за събеседване с кандидатите от страна на Комисията. След това кандидатите ще бъдат оценени по шестобалната система. Първите трима ще бъдат гласувани на сесия на Общински съвет – Шумен. Общественият посредник се избира с гласовете на не по-малко от две трети от общинските съветници.
Таня Иванова-Христова има диплома за бакалавърска степен по журналистика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя има и диплома за магистърска степен по предучилищна и начална педагогика от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, беше съобщено на заседанието. Стоян Стоянов е дипломиран юрист, завършил е право във Академията на МВР. Той е адвокат в Адвокатска колегия – Шумен. Дияна Стефанова е магистър по право. Има и диплома за висше образование, специалност „Икономика на индустрията“. Има педагогическа правоспособност. Предоставила е удостоверение, че е завършила публична администрация, както и управление на конфликтите и техника на разрешаване на проблеми. Катя Шалапатова е магистър по право. Има и диплом за висше образование по българска филология. Адвокат е към Шуменската адвокатска колегия. Антоанета Карастоянова е магистър, завършила е специалност „Предучилищна педагогика“ в Шуменския университет.
Всички кандидати са подали в обявения срок – 30 юни, заявлениe до временната комисия; автобиография; удостоверения за правоспособност, квалификация и трудов стаж; копия от дипломи за висше образование; медицинско свидетелство, удостоверение за психично здраве, мотивационно писмо и декларация – съгласие за обработване на лични данни от Общински съвет Шумен. Петтимата са допуснати до интервю, решиха членовете на временната комисия за избор на обществен посредник.
Припомняме, че след като Иван Капралов изкара два мандата като обществен посредник на община Шумен и подаде оставка, постът е вакантен. Няколко са неуспешните процедури по избор на обществен посредник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари