НачалоБизнесПетрол на бартер

Петрол на бартер

„Афганистан е заинтересован от преговори за доставка на руски петрол чрез бартер, ако Москва се интересува от наши си“, каза афганистанският министър на промишлеността и търговията Нуридин Азизи. По-рано той заяви, че Афганистан планира да купи около милион барела петрол от . Става дума за близо 1 млн. барела петрол.

„Най-важният за нас ще бъде петролният и газовият . Бихме искали да разгледаме и варианта за бартерна търговия, при условие че Русия има нужда от някои афганистански продукти“, каза Азизи.

Делегация от Министерството на промишлеността и търговията на Афганистан пристигна в Москва на 14 август. мисията, изпратена от талибанското правителство, започна разговори в Москва с руски колеги на 15 август.

Както съобщи по-рано руският посланик в Кабул Дмитрий Жирнов, афганистанса страна планира да оби доставките на петрол, зърно, слънчогледово масло. Източник в Москва каза, че преговорите са насрочени до сряда и ще се проведат, наред с други събития, в Министерството на земеделието и Министерството на та на Русия.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО