Петя Цонева от Габрово спечели първа награда в поетичния конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“ в Силистра

Рекламирай в beZpartien.bg

Петя Цонева от Габрово спечели първа награда в 23-то издание на поетичния конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“ в Силистра. Тя бе победител и в 21-то издание на проявата през 2022 година.
Журито, председателствано от поетесата Маргарита Петкова, отличи с втора и трета награда Жени Щерева от Пловдив и Христина Борисова от габровското село Богатово. Наградата на литературното сдружение „Реката и приятели“ бе присъдена на д-р Добрин Паскалев от Варна.
Организатори на проявата са Община Силистра, Регионалната библиотека „Партений Павлович“ и Литературното сдружение „Реката и приятели“. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на община Силистра Александър Сабанов.
Първото изданиe на поетичната надпревара се организира от тогавашното Сдружение на литературните творци „Реката“. Организатор на следващите издания е Силистренската община, която успява да изведе надпреварата на национално ниво.
През 2021 г. бе издаден сборник с наградените стихотворения от конкурса за периода от 2002 година до 2020 година, в който са събрани 92 творби. Книгата бе подготвена по идея на тогавашния кмет на Силистра д-р Юлиян Найденов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *