Пиесата „Шишарки“ е вдъхновена от истинска случка, но оттам нататък всичко е плод на моето въображение, казва авторката

Пиесата само е вдъхновена от истинска случка, но оттам нататък всичко е плод на моето въображение, разказа пред писателката Екатерина Георгиева. Тя е авторът на ,,Шишарки“, най-новото заглавие в афиша на ,,Театър 199“.
,,Шишарки“ е за Стела,  нейната сестра Рони и техните партньори Алекс и Асен, които се събират за пръв път от две години, когато съдбата завинаги преобръща животите им. В завръзката на пиесата се появяват тайни от миналото,  неочаквани истини за настоящето и трудни въпроси занапред.
Екатерина Тодоров чула историята за жена и мъж, които не се познавали, но им се случила катастрофа, при която жената губи своя крак. ,,Тези хора не се виждат две години и на годишнина от катастрофата тя му се обажда, защото смята, че само така може да продължи и да се помири с тази загуба. След това започнах да фантазирам какво, ако тези хора се познават и са си близки“, разказа писателката.
,,Смятам, че всеки може да си вземе посланието, което той усети от този текст, и представлението, което се е получило. Това са трудни неща, които се минават с много обич и много подкрепа от хората около теб“, добави още Екатерина Тодорова. По думите й прошката може да лекува и това е най-трудното нещо, което може да направи човек.
Както писа БТА, през 2022 година пиесата бе един от финалистите в седмото издание на конкурса за съвременна българска драматургия „Славка Славова“. Постановката е на Лиза Шопова. Сценографията е на Красимир Вълканов, музиката – на Петя Диманова. Участват Асен Мутафчиев, Виттория Николова, Костадинка Аратлъкова, Петър Дочев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари