НачалоИкономикаПилотите в "Луфтханза" готвят нова стачка от сряда до петък

Пилотите в „Луфтханза“ готвят нова стачка от сряда до петък

Пилотите на германса авиокомпания „Луфтханза“ (Lufthansa) подготвят нова нова стачка от сряда до петък, след като при предишния от края на миналата седмица не се стигна до разбирателство с управляващия мениджмънт за повишаването на те, предаде Франс прес.
Пилотите от пътническите полети на компанията ще стачкуват в сряда и четвъртък, а тези от товарните – в петък. Миналия петък компанията трябваше да отмени почти всичките си полети от Франкфурт и Мюнхен заради стачката на пилотите.
„Шефовете на „Луфтханза“ така и не се обърнаха към нас с нова оферта“, са казва в прессъобщение на синдиката „Ферайнигунг кокпит“ (Vereinigung Cockpit), който представлява пилотите. „Нова стачка може да бъде предотвратена само със сериозна оферта. Пилотите настояват за увеличение на заплатите с 5,5 на сто, автоматично компенсиране на инфлацията и корекции в ценовата листа.“
От „Луфтханза“ твърдят, че са предложили на пилотите, които са около 5500,  увеличение на заплатите с по 900 евро месечно на два етапа.
В началото на август авиокомпанията постигна споразумение със синдиката „Ферди“ (Verdi), който представлява наземния персонал за увеличение на заплатите с по 200 евро на месец, допълнителни 2,5 на сто от началото на 2023 г. и още 2,5 на сто през юли 2023 г.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО