Писателката Весела Люцканова гостува на Регионалната библиотека „Гео Милев“ в Монтана

Творческа вечер „Живеем или пребиваваме във време за негодници и време за светци“ с писателката Весела Люцканова организира Регионалната библиотека „Гео Милев“ в Монтана.
Заедно с писателката Весела Люцканова, която е член на Съюза на българските писатели, в срещата с монтанските читатели участва и литературният критик Юлий Йорданов – член на контролния съвет на Съюза на българските писатели и председател на дружество „Будители“ в област Монтана.
„За мен писането е като дишането. Най-хубавата награда е любовта на читателите. Към книгата трябва да се пристъпва, както се пристъпва към мисия – с любов и желание да бъде прочетена. Всяка книга е един прозорец към още нещо и винаги прибавя някакво познание, а ние се учим докато сме живи“ ,каза Весела Люцканова пред публиката в Регионалната библиотека в Монтана.
Весела Люцканова е родена в София, израснала е в Ловеч. В столицата завършва Висшия инженерно-строителен институт. Работи като проектант, асистент, заместник директор на литературен фонд към Съюза на българските писатели, редактор във вестник „Стършел“ и издателство „Народна младеж“. През 1975 година издава първия български научно-фантастичен роман „Клонинги“. Весела Люцканова е автор на повече от 30 книги, 15 романа, сборници с разкази и новели. Творбите ѝ са преведени на английски, немски, полски, руски, унгарски и френски езици. Носител е на многобройни отличия и награди, сред които „Сребърният пръстен“, „Гравитон“, „Златна звезда“ и други.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари