Планинските спасители от Разлог са оказали помощ на туристка със счупен глезен под Вапски езера

Спасителна акция е проведена в днешния ден под Вапски езера, съобщиха от Планинска спасителна служба – отряд Разлог на официалната си фейсбук страница. В 14:53 ч. към отряда постъпва сигнал за пострадала туристка от Варна. Жената е със счупен глезен. Тя е транспортирана с помощта на специализирана транспортна количка, след което с джип – до болницата в Разлог.
В акцията са участвали девет планински спасители и един стажант, каза за БТА началникът на отряда в Разлог Любчо Джолев. По отношение на сложността планинският спасител отбеляза, че всяка една акция е сложна сама по себе си, но с днешната спасителите са се справили бързо. Причина за това е била и проходимостта на планинския път и възможността да достигнат високо в планината с джипове, с което и транспортирането на жената на ръце със специализирана количка е било сравнително малко. За сравнение Джолев даде акции, в които спасителите повече от 12 часа са на терен. 
Днешната акция, от получаване на сигнала до нейното приключване, е отнела около четири часа. Пострадалата жена е била подготвена за преход в планината, била е с добра екипировка и с направена планинска застраховка, каза още Любчо Джолев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари