Плевенска артшкола спечели 54 награди от международен фестивал в Израел

Деца от плевенската артшкола „Колорит“ са спечелили 54 награди от деветото издание на Международния артфестивал „Българска душа на Святата земя“ в Израел. Това съобщи ръководителят на школата Майя Ананиева.
„Конкурсът се провежда онлайн и в него са участвали деца и младежи от десетки страни от цял свят, обединени от идеята да представят чрез рисунки красотата на българската природа, богатото културно наследство, непреходната хубост на българката, духовните и материални съкровища на България“, допълни тя.
„Колорит“ е представила колекция от живописни творби, изпълнени с различни материали в разнообразни техники. Международното жури е присъдило награди на децата от плевенската школа в различните възрастови групи. Три деца са носители на „Гран При“, седем са удостоени с първа награда, 24 са с втора награда, 15 получават трета, а пет са с поощрително отличие. 
„Плевенската школа е завоювала най-много награди от всички артшколи, участвали в международната надпревара. За моите ученици и за мен като артпедагог това е триумфален успех, постигнат с упорит труд, творческо вдъхновение и художествен продукт – детски творби, които завладяват с пиршество от багри, настроение, любов и красота“, подчерта Ананиева. 
Фестивалът „Българска душа на Святата земя“ се организира от артсалон „Сели“ в град Бат Ям в Израел.  
Преди дни стана известно, че Майя Ананиева е удостоена с Почетна награда на ЮНЕСКО за 2024 година – Sertificate of honor. Тя се присъжда от Световния институт за младежко изкуство – Център на ЮНЕСКО в град Троа, Франция, за изключителното представяне на артшкола „Колорит“ в Международния конкурс за пластични изкуства „Семената на художниците от цял свят“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари