Плевенско читалище призовава автори до 18 години да разкажат как виждат бъдещето в литературен конкурс

Най-голямото плевенско читалище „Съгласие 1869“ стартира национален литературен конкурс за есе и съчинение на тема „Как да променя света“. Това съобщи за БТА секретарят на културния институт Мая Паскова.
Конкурсът има за цел да даде възможност на децата да разкажат как виждат бъдещето и да провокира тяхното въображение. Право на участие имат млади автори от 8 до 18 години, които ще бъдат разделени на две възрастови групи.
Тяхната литературна творба трябва да е до 3 страници А4, да посочат трите си имена, телефон за контакти, населено място, училище, e-mail. Всеки автор може да участва само с една творба. Срокът за предаването им е до 31 май. 
Оценяването ще се извърши от жури, включващо представители на организаторите на конкурса. Отличените творби ще бъдат обявени на 20 юни в сайта и страницата на читалището във фейсбук, където са публикувани подробно и изискванията за участие.
„Ще очакваме с нетърпение есетата или съчиненията на участниците, но също и възможността да споделим тяхното виждане за бъдещето“, допълни Паскова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари