Пловдивчани ще гласуват на изборите на 9 юни в 459 секции

В общо 459 секции ще се гласува на предстоящия на 9 юни вот за български и европейски парламент в 16-и Многомандатен избирателен район (МИР) Пловдив – град. Това съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия в града Калоян Сухоруков.
Четири са секциите за гласуване с подвижни избирателни кутии, като в тях правото си на глас ще упражнят хора от шестте района на Пловдив. Други девет секции ще бъдат в болниците „Свети Георги“, „Пловдив“ и „Каспела“, както и в следствения арест и в затвора. 
Имащите право на глас за Народно събрание пловдивчани са 303 262, а за Европейски парламент – 294 249, съобщи за БТА Ангелина Топчиева, секретар на община Пловдив. Разликата е заради принципа на уседналост от три месеца за евровота, обясни тя. За първи път правото си на глас ще упражнят 2130 младежи. 
Общинска администрация Пловдив напомня, че кметовете на райони са забранили със свои заповеди продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитка за периода от 06:00 часа до 20:00 часа на 9 юни в заведенията за обществено хранене и другите обществени места в административно-териториалните граници на град Пловдив, с изключение на тези заведения, в които се провеждат предварително планирани семейни тържества.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари