По осем сигнала за купуване на гласове работи полицията в Монтана

Специализирана полицейска операция във връзка с нарушения на изборното законодателство правят от Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана. Към момента извършените проверки по сигнали за купуване на гласове са осем за територията на област Монтана, съобщиха за БТА от местната дирекция.
По случаите са образувани преписки под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана, разследването продължава.
Полицейски екипи от районните управления в областта проверяват за нарушения на изборното законодателство в питейни и увеселителни заведения, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, автоморги, сервизи, търговски обекти и др. Служителите на ОДМВР провеждат беседи с криминално проявените.
От ОД на полицията в Монтана допълниха, че за парламентарните избори през април 2023 година в региона са подадени 60 сигнала за купуване на гласове и други избирателни нарушения, по които са образувани 12 досъдебни производства. За местните избори през октомври и ноември 2023 година в областта са получени над 150 сигнала за купуване на гласове, корпоративен вот, изборен туризъм и други изборни нарушения, по които са образувани 25 досъдебни производства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари