По сметката на Специализираната болница за рехабилитация в Котел са преведени парите, обещани от държавата

По сметката на Специализираната болница за рехабилитация в Котел са преведени парите, обещани от държавата, съобщиха от общинския пресцентър.
През април т.г. Министерството на финансите одобри финансовата обосновка на Министерството на здравеопазването за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ на „Специализирана болница за рехабилитация – Котел“ ЕООД за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ в размер на 750 хил. лв. на болничното заведение.
Служителите ще получат своите невзети заплати от 2021 г. насам, съобщи в личната си фейсбук страница кметът на Котел – Коста Каранашев. Той посочва, че това е най-голямата морална битка, която някога му се е налагала да води.
БТА припомня, че на 1 юни, м.г. временно бе преустановен приемът на пациенти в болницата поради невъзможност за предоставяне на медицинските услуги във връзка с напускане на работници и служители. Пред репортер на БТА тогавашният директор д-р Цветан Влахов каза, че задълженията на болницата са близо 300 хиляди лева.
Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев освободи д-р Влахов и назначи проверка на лечебното заведение. От Министерството на здравеопазването (МЗ) през юли, м.г. съобщиха, че се търсят законосъобразни възможности за стабилизиране на болницата.
През 2013 година детското отделение за рехабилитация в Специализираната болница в Котел бе обновено със средства от кампанията „Българската Коледа“.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари