Почти 100 деца от Казанлък и региона се включиха в 13-ото издание на конкурса за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета“

Рекламирай в beZpartien.bg

Почти 100 деца от Казанлък и региона се включиха в 13-ото издание на конкурса за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета“, част от програмата на 30-те Чудоимирови празници. Те представиха различни произведения в жанровете поезия и проза, част от които на патрона на празниците Димитър Чорбаджийски. Организатори на изявата са Община Казанлък, фондация „Чудомир“ и Общинска библиотека „Искра“. 
На събитието присъстваха председателят на Управителния съвет на фондация „Чудомир“ Борис Кърчев, председателят на сдружение „Жените на Казанлък“ Стела Кехайова, актрисата Гълъбина Михайлова, учителят, писател и краевед Лилия Димитрова, заместник-председателят на комисията по култура в Общинския съвет Мария Цонева и президентът на „Ротари клуб – Казанлък“ и заместник-председател на Общинския съвет Иван Гитев. 
Малките таланти от Казанлък и общината се конкурираха с изпълнения в четири възрастови групи в жанровете „Проза” и „Поезия“. Най-многобройна беше първата възрастова група, а най-малките участници бяха на възраст четири години. За пръв път на сцената имаше участник от Народно читалище „Просвета – 1902” в село Средногорово, Детска градина „Детелина” към Министерството на отбраната, както и от Основно училище „Христо Ботев” в Мъглиж.
Победителите в различните категории бяха определени от тричленно жури, а всички участници получиха грамоти и подаръци, осигурени от местния „Ротари клуб“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *