Почти сто деца от Казанлък и региона ще вземат участие в конкурса за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета“

Рекламирай в beZpartien.bg

Почти сто деца на различна възраст ще покажат своите артистични заложби по време на 13-ото издания на детския конкурс за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета” в Казанлък. Тов съобщи за БТА директорът на Общинска библиотека „Искра“ Теодора Георгиева. Конкурсът е част от 30-тите Чудомирови празници и ще се състои във Военния клуб на 30 март. Организатори на изявата са Община Казанлък, Фондация „Чудомир” и библиотеката.
Малките таланти от Казанлък и общината ще се се състезават с изпълнения в четири възрастови групи в жанровете „Проза” и „Поезия“, напомни тя. Най–малките участници са на четири години и са в първа възрастова група, която е и най-многобройна. Тази тенденция се запазва през годините, което е доказателство, че сцената на конкурса е място за първи артистични изяви, коментира Георгиева.
За пръв път на сцената ще има участник от Народно читалище „Просвета – 1902” в село Средногорово, Детска градина „Детелина” към Министерството на отбраната, както и от Основно учикище „Христо Ботев” в Мъглиж.
Изпълненията ще се оценяват от тричленно жури. Всеки участник, включен в индивидуално или групово изпълнение, ще получи грамота за участие и подарък, осигурен с финансовата подкрепа на Ротари клуба в Казанлък, каза още Теодора Георгиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *