Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се разследва инцидента със срязани спирачки на влак в Лом

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Монтана се води разследване на инцидента със срязани спирачки и счупено стъкло на локомотив на пътнически влак, който трябвало да потегли от железопътната гара в Лом за Брусарци сутринта на 1 юни, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.
До момента е установено, че около 4:30 часа на 1 юни 2024 година неизвестен злосторник е отрязал с остър предмет пет маркуча на спирачната система на локомотив „Шкода“ и е счупил предно дясно панорамно стъкло на машината, която била паркирана на втори коловоз на гарата в Лом и трябвало да потегли час по-късно по направление заедно с прикачените към нея вагони за пътници. Служители на БДЖ забелязали повредите по локомотива и подали сигнал в полицията.
С действията си неизвестният извършител причинила повреда на железопътен състав и е създал опасност за живота на хора. Още същия ден е бил направен оглед на място и е било образувано досъдебно производство по член 340 от Наказателния кодекс, а прокуратурата е разпоредила оперативно-издирвателни мероприятия. Към момента авторът на престъпното деяние още не е открит и задържан. На повредения локомотив е назначена техническа експертиза.
От Съдебната палата в Монтана съобщиха за БТА, че извършителят може да получи от 5 до 15 години затвор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари