Подпорна стена се срути на автомагистрала „Струма“ и временно затруднява движението при 16-и км към София

Временно движението на тежкотоварни автомобили по автомагистрала (АМ) „Струма“ при 16-и км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).
Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел „Даскалово“, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя София – Перник през Владая е организирано реверсивно движение, което ще остане и през нощта. Тежкотоварните автомобили в посока София преминават по АМ „Струма“ при 16-и км само в изпреварващата лента.  
От АПИ посочват, че са взели мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-и км на автомагистралата.
Направен е оглед на терена от и.д. председател на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев и експерти от агенцията. Предполага се, че от дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена. Веднага са предприети краткотрайни действия по изкопаване на земните маси до стабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси, ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.
В дългосрочен план ще бъде възложено изготвяне на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-и км в посока София. Целта на АПИ е дейностите да бъдат изпълнени в настоящия строителен сезон.
Проверка на БТА на място установи, че се извършват дейности по разчистване на срутилата се земна маса, а по обходните маршрути за леки автомобили има задръствания. Движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма“ в платното за София се осъществява без струпване на превозни средства. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари