Подуправителят на БНБ Петър Чобанов пристигна на „Дондуков 2“ за среща с президента относно процедурата за назначаване на служебен премиер

Рекламирай в beZpartien.bg

Подуправителят на Българска народна банка (БНБ) Петър Чобанов пристигна на „Дондуков 2“ за среща с президента Румен Радев относно процедурата за назначаване на служебен министър-председател.
Готов съм да проведа един важен разговор в тази ситуация, който произтича от конституционните разпоредби, заяви пред медиите Чобанов. Мисля, че подобни консултации и разговори с институцията президент са много важни, допълни той. 
Всеки президент е достатъчно отговорен и е намерил изхода от тази ситуация, коментира още Петър Чобанов.
По-рано днес държавният глава се срещна с омбудсмана на България Диана Ковачева. Вчера при Радев бяха председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков, управителят на БНБ Димитър Радев и председателят на Сметната палата Димитър Главчев
Държавният глава Румен Радев продължава втори ден срещите си с посочените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията във връзка с процедурата за назначаване на служебен министър-председател. По-рано днес държавният глава се срещна с националния омбудсман Диана Ковачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *