Поетесата и преводачка Иванка Павлова представя автобиография и стихосбирка на 30 май

Поетесата и преводачка Иванка Павлова представя две свои книги – автобиографията си „Словото – любов завинаги. Из преживяното“ и стихосбирката „Поетични акорди“, на 30 май. Домакин на събитието е институт „Лист“ в София, съобщават организаторите.
За изданията е поканена да говори проф. д-р Йонка Найденова.
Иванка Павлова е издала книгите „Градините на сърцето“, „Между да и не“, „Зрея в мълчанието“, „Боса ходя по жарава. Любовна лирика“, „Светът в капка роса. Хайку и други тристишия“, „По сребърните пътеки. Избрани стихотворения и тристишия“, „Даровете на мига. Нови тристишия“, „… И ги осъдих на забрава. Пренебрегнати стихотворения“, „Преди залеза. Стихотворения и тристишия“, „По стъпките на тъгата“ „Светлини и сенки. Проза микс“, както и книжки с поезия за деца.
Павлова превежда от унгарски и от руски език. Голяма част от нейните преводи на унгарска поезия е представена в самостоятелната антология „Цветни мастила“. Като преводач участва в антологиите на руската поезия „Заветни лири“, „Ята сред безкрая. ХVІІІ – ср. на ХХ век“. Работила е като редакторка, като хонорувана преподавателка в катедрата по унгарска филология в СУ „Св. Климент Охридски” и като учителка по български език и литература.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари