Полицаи евакуираха снощи служители и граждани в района автогара „Запад“ в Бургас след получен сигнал за учебна тревога за самоделно взривно устройство

Рекламирай в beZpartien.bg

Полицаи евакуираха снощи служители и граждани в района на автогара „Запад“ в Бургас след получен изненадващ сигнал за учебна тревога за поставено самоделно взривно устройство. Извършената операция е в рамките на мащабно учебно антитерористично занятие за състава на Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас, съобщиха от пресцентъра ѝ.
Няколко часа районът на автогарата е бил отцепен. В учението са участвали служители от 15-те районни управления и четирите отдела на крайморската дирекция –  „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“, „Икономическа полиция“ и „Разследване“.
Целта на обучението – повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали, бе постигната. По мое мнение участвалите в учението служители показаха професионални реакции по противодействие на терористична заплаха. Предстои анализ, който ще покаже евентуалната необходимост от оптимизиране на общата организация при реакция по подобни сигнали, коментира ръководителят на учебното занятие и директор на ОД на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов, цитиран от пресцентъра на полицията.
БТА припомня, че от февруари т.г. по улиците на Бургас дежурят пеши патрули със служебни полицейски кучета, а със заповед на директора на местната полиция антитерористични патрули в града има по време на празниците, където има голямо струпване на хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *