Полицаи от Хитрино задържаха 46-годишен мъж от село Калино за нанесен побой на жена

Рекламирай в beZpartien.bg

Полицейски служители от Хитрино задържаха 46-годишен мъж от село Калино след като нанесъл побой на 37-годишна жена, с която живее на семейни начала. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 
Сигнал от потърпевшата е приет в дежурната част на полицията. Жената съобщила, че мъжът, с когото съжителства, ѝ нанесъл побой малко преди 01:00 часа на 29 август. Той ѝ отправил и закани за убийство. След удари с юмруци по главата, жената е със спукано тъпанче на лявото ухо. 
Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Служители от участъка на полицията в Хитрино са иззели от дома му две законно притежавани оръжия. 
За извършено престъпление по чл. 144, ал. 3, т.3 от Наказателния кодекс е започната проверка. Материалите по нея са докладвани в компетентната прокуратура.
Както БТА информира преди дни, Окръжният съд в Шумен постанови доживотна присъда на мъж, убил с особена жестокост жената, с която живеел. Той беше задържан през ноември миналата година. От огледа на съдебния лекар е установено, че смъртта на жената е причинена вследствие на множество травматични увреждания по главата, гръдния кош и краката. Мъжът на 57 г. и жената на 70 г. са живели заедно от около три години в къща в ромската махала на с. Черноглавци, Шуменско, при тежки битови условия, без ток и вода. Нападателят е криминално проявен, осъждан е за опит за убийство през 2000 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *