Полицаи задържаха мъже от Шумен и от с. Илия Блъсково за домашно насилие

Рекламирай в beZpartien.bg

Мъже от Шумен и от с. Илия Блъсково са задържани за домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.
Мъж на 29 години от село Илия Блъсково е задържан в полицейския арест, след сигнал за упражнено домашно насилие над 34-годишна жена, с която живее на семейни начала. На 31 март, малко след 22:30 часа, чрез спешен телефон 112, било съобщено, че мъжът нанесъл удари с крак в тялото на жената. Той е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейския арест. 
Полицаи са задържали в ареста и 46-годишен мъж от Шумен, след получен сигнал на 30 март, малко след 22:00 часа, че е причинил телесна повреда на 39-годишна жена, в условията на домашно насилие, след като я стискал в областта на шията. 
По двата случая са образувани досъдебни производства по чл. 131, ал. 1, т. 5 А от Наказателния кодекс. 
От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщават за още един случай на насилие. На 30 март, около 16:00 часа, в района на кооперативния пазар в Шумен, възникнал конфликт между мъж на 42 години от града и 50-годишен жител на Белене, който съборил на земята шуменеца. Пострадалият е откаран за преглед в шуменската болница, където е установено, че е с фрактура на шийка на лява тазобедрена става, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, допълват от пресцентъра на ОД на МВР. 
Полицаи задържаха на 14 март мъж от Смядово за домашно насилие и шуменец – за побой на водач на таксиметров автомобил. Няколко дни по-рано бе задържан за домашно насилие още един мъж от Смядово, на 45 години. Мъже от Каспичан и с. Каменяк бяха арестувани за насилие и закана за убийство в края на февруари. Няколко дни по-рано бяха задържани още двама мъже за насилие над свои близки. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *