НачалоКримиПолицейска акция и в Перник

Полицейска акция и в Перник

Полицейска за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда на територията на ОД. В та са включени сили на нална, Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“. Изградени са и 10 временни контролно-пропуселни пункта, разположени на възлови места в региона.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите и авражбите, притежанието и разпространението на , контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и , както и спазване на скоростните режими.

Към 11:00 ч. са проверени 27 моторни превозни и 31 лица. Установен е 40-годишен перничанин, седнал зад волана на лек автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. Водач на друг лек автомобил е с изтекъл годишен технически преглед. Задържан е и мъж, използвал платежен инструмент без съгласието на титуляра. Обобщени резултати от спецоперацията ще бъдат предоставени в късния следобед.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО