Полицейски автомобили ще дежурят до всяко училище в област Хасково на първия учебен ден

Рекламирай в beZpartien.bg

Служебни полицейски автомобили ще дежурят до всяко училище и детско заведение в област Хасково на утрешния първи учебен ден 15 септември. Това съобщи на брифинг началникът на КАТ – Хасково Димо Чобанов. Той представи днес мерките, които се предприемат за безпроблемното протичане на началото на учебната година.
Чрез предписания към собствениците на обектите – училища и детски градини, се отстраняват констатирани при обходи проблеми като например липсата на предпазни парапети и пешеходни пътеки, посочи Чобанов. На самия първи учебен ден и последващите го ще се състоят беседи с първокласниците на тема „Пътна безопасност“ и ще се раздават рекламни материали.
До 22 септември ще продължи и специализираната полицейска операция под мотото „Лесно е да спасиш живот, просто спазвай правилата“, добави Чобанов.
Според статистиката на „Пътна полиция“ през летния сезон от първи юни до 31 август на територията на региона са станали 15 пътни произшествия с участието на деца, при които 16 са ранени, а едно дете е загинало.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *