Полицията разкри извършители на телефонна измама в Димитровград

Разкрити са извършители на телефонна измама в Димитровград, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково. В Районното управление (РУ) в Димитровград е получен сигнал за престъплението. При пристигане на място на ул. „Анри Барбюс“, служители на РУ-Димитровград установили 83-годишна жена от града, която разказала, че с нея по телефона се е свързало непознато лице, представило се за лекар.
Мъжът я въвел в заблуждение, че дъщеря ѝ е пострадала от гръмнал бойлер и са необходими средства за операция. Възрастната жена предала на непозната жена сумата от 500 лв. и 265 щатски долара. Впоследствие получила повторно обаждане, че са необходими още пари. Изтеглила 5000 лв. от спестяванията си и ги предала на непознат мъж пред дома си. По-късно обаче се усъмнила, обадила се на дъщеря си и разбрала, че е измамена.
При извършени оперативно-издирвателни мероприятия е установена 39-годишна жена от Хасково, която е взела първата сума. След това е установен и мъжът, взел втората сума, а именно 33-годишен мъж от Симеоновград. Цялата сума е предадена с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство, допълниха от полицията.
Последният опит за телефонна измама в региона бе на 21 март т.г. в любимецкото село Малко градище. Тогава на телефонната линия също бе мним доктор, който убеждавал 83-годишна жена да даде пари за уж пострадалия в катастрофа внук. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари