Полицията установи за ден 21 шофьори, употребили алкохол, и осем – под въздействие на наркотици

Рекламирай в beZpartien.bg

През изминалото денонощие са установени общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР.
От тях 10 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 11 – с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем водачи, а двама са отказали тестване.
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 7675 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 9767 водачи и  пътници. Съставени са 1895 фиша и 436 акта за установени административни нарушения. 
Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 
От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1807 МПС и 2113 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 526 фиша и 70 акта за установяване на административно нарушение. Установени са двама водачи да шофират след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а един – под въздействието на наркотични вещества или техните аналози.
Един човек е загинал и 25-ма са ранени при 19 тежки пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие. В София са станали 13 леки пътни инцидента и един тежък, пострадал е един човек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *