Полицията в Габрово ще съдейства на гражданите без валидни документи да упражнят правото си на глас на 9 юни

В седмицата преди 9 юни 2024 г., когато ще се проведат изборите за народни представители за Народно събрание и за членове на Европейския парламент от Република България, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Габрово.
Дирекция „Български документи за самоличност“ (БДС) е създала специална организация за това, добавиха от полицията. Гражданите трябва лично да подадат искане в ОД на МВР Габрово, Районно управление (РУ) – Севлиево, РУ – Дряново и РУ – Трявна за дните от 4 юни до 8 юни от 8:30 до 17:00 часа и на 9 юни от 8:30 до 19:00 часа. В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът на 8 юни 2024 г. (събота) и на 9 юни 2024 г. (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност, и на интернет страницата на дирекцията, обясниха от областната дирекция. 
БТА припомня, че в 7-и многомандатен избирателен район – Габровски на предстоящите избори ще има 234 Секционни избирателни комисии (СИК). За кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия (РИК) – Габрово са регистрирани общо 32 листи на 21 партии и 11 коалиции и 151 кандидати.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари