Полицията в Кюстендил засилва мерките заради празниците

В Областната дирекция на МВР в Кюстендил е създадена организация за провеждане на допълнителни мероприятия за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред по време на предстоящите Великденски празници, съобщиха оттам.
Ще бъдат засилени проверките за спазване на правилата на движение –  за шофиране след употреба на алкохол, използване на предпазни колани, изправността на автомобилите.Осъществяван ще бъде и засилен контрол по отношение на регулиране на движението и паркирането по пътищата и подходите към масово посещаваните църковни храмове. Особено внимание ще бъде обърнато на опазването на обществения ред  и на територията на големите търговски обекти, посочиха още от полицията.
Особено внимание ще бъде обърнато на местата около православните храмове, особено в района на Рилския манастир, където по традиция се събират много хора за празника.
Организация е създадена и  от служители на „Криминална полиция“, за предотвратяване на посегателства над собствеността и имуществото на гражданите. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари