Полицията в Ямбол отбелязва професионалния си празник с Ден на отворените врати и водосвет на нови патрулни автомобили

Ден на отворени врати и водосвет на нови патрулни автомобили се състоя днес пред сградата на Областната дирекция (ОД) на МВР в Ямбол по повод професионалния празник на служителите и 145 години от създаването на Министерството на вътрешните работи (МВР) – 5 юли.
Два нови автомобила „Фолксваген” и един „БМВ“, осигурени от МВР, ще подпомагат работата на „Пътна полиция“ в региона. Със следващата доставка са предвидени още осем нови автомобила, от които четири високопроходими, каза за БТА директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Иван Русев.
По думите му, дирекцията не прави изключение от останалите в страната – над 50 % от автомобилите са стари и амортизирани. „Автопаркът е в недобро състояние. Автомобилите, с които основно разполагаме, са от порядъка на 20-годишна възраст, доста поизхабени и на предела на своя ресурс“, посочи директорът на ямболската полиция.
„Към момента усилията на ръководството на МВР са насочени първоначално към автопарка на „Пътна полиция“, тъй като това е предната линия на полицията – осъществяване на контрола на пътното движение, което е една болезнена точка и за обществото. Впоследствие ще се премине и към доставка на допълнителни автомобили за нуждите на териториална полиция и оперативните служби“, добави той.
Директорът на полицията изказа благодарност и към ръководствата на петте общини в област Ямбол, които също са осигурили пет нови автомобила за районните полицейски управления. 
По повод утрешния професионален празник на МВР, той пожела на служителите в системата здраве и непоколебимост при изпълнение на задълженията. „Нашата работа е много напрегната, влагаме много сили, време, включително лишавайки най-близките си от нашето присъствие, за което искам да благодаря и на семействата на колегите за моралната подкрепа“, каза старши комисар Русев. 
По думите му предизвикателство е и окомплектоването на кадровия състав. Недостиг все още има, въпреки наскоро проведените успешно конкурси. „Доста трудно се справяме, приключихме един конкурс, с който приехме осем полицая. Имаме конкурс в Елхово за разследващ полицай, който го обявяваме два пъти вече, но за съжаление там не се явява кандидат. Отдавам го на спецификата на района и отдалечеността му от областния център“, коментира Русев.
„Съществува текучество – назначаваме нови служители, в това време някои колеги достигат пределна възраст, или избират друго поприще. Има постоянно движение на кадри, но успяваме да се справим с предизвикателствата на нашата професия – с много усилия, много старание и много лишения от страна на състава, за което благодаря на всички тях за положените максимални усилия“, добави директорът на полицията в Ямбол.
Денят на отворени врати събра десетки деца, които се запознаха отблизо с полицейските и противопожарни автомобили, както и с работата на полицаите и огнеборците. Водосвет на новите автомобили и молебен за здраве на служителите на ОДМВР – Ямбол отслужиха архиерейският наместник архимандрит Димитрий и отец Жельо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари