Полицията задържа двама мъже за шофиране след употреба алкохол и иззе ловно оръжие през почивните дни във Видинско

Полицейски служители са задържали двама мъже за шофиране след употреба алкохол и са иззели ловно оръжие през почивните дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.
На 1 юни вечерта на ул. „Широка“ в областния град, униформени спрели за проверка „Мерцедес“, шофиран от 43-годишен видинчанин, който е собственик на автомобила. При тестване с дрегер пробата му отчела 2,22 промила. Той дал и кръвна проба за изследване. Колата била иззета по надлежния ред. Образувано е досъдебно производство. 
При втория случай на 2 юни на ул. „Цар Иван Асен II“ отново във Видин, пътни полицаи проверили 53-годишен жител на областния град. Той е шофирал „Пежо“ с видинска регистрация. Тестът с дрегер отчел 2,43 промила. Мъжът отказал да даде проба за медицинско изследване, образувано е бързо производство.
На 30 май късно вечерта в землището на с. Гюргич полицейски служители спрели „Форд Рейнджър“ със софийска регистрация, управляван от 73-годишен мъж, живущ в с. Дражинци. В колата униформените са установили ловна карабина с поставен в цевта боеприпас. Оръжието не е било в калъф или транспортен куфар, съгласно разпоредбите на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ). Проверката изяснила, че мъжът е ловувал извън територията на ловището, за което има издадено разрешение за индивидуален лов. Ловното оръжие било иззето по надлежния ред. За констатираните нарушения полицейските служители съставили акт по ЗОБВВПИ, а горските служители – акт по Закона за лова и опазване на дивеча.
БТА припомня, че по данни на ОД на МВР – Видин през 2023 г. случаите на управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила са 56, като се отчита намаление с 15,2 % спрямо 2022 година. Констатираните нарушения и административно-наказателната дейност при проверки по пътищата в областта сочат увеличение в сравнение с предходната година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари