Полицията засече при акция в София 1354 водачи, нарушили правилата за движение

Общо 1354 водачи са засечени в рамките на спецакция за спазване на правилата за движение по пътищата в София, реализирана от съвместни екипи на столичната полиция в периода 7-9 юни. На 253 от шофьорите са съставени актове, а на останалите 1101 са издадени фишове, съобщиха от пресцентъра на МВР.
В хода на акцията са проверени общо 3262 автомобила, 5581 шофьори и пътници. Установени са общо 22-ма водачи, употребили алкохол, като 14 от тях са шофирали с концентрация над 1,2 промила в издишания въздух. Констатирани са и шестима нарушители, седнали зад волана под въздействие на наркотици, а деветима са отказали да бъдат тествани с техническо средство. 
През летните месеци ще продължи засилената дейност на полицаите за намаляване на риска от настъпване на пътни инциденти, отбелязват от столичната полиция.
БТА припомня, че през април в парламента беше внесен законопроект за промени в Закона за движение по пътищата. Част от тях предвиждат зони с ограничение на скоростта до 30 км/ч, намаляване на максималната скорост на магистралите и скоростните пътища и възможност шофьорска книжка да могат да получават младежи навършили 17 години.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари