Политическа коалиция „Синя България“ ще издигне кандидати за народни представители за предсрочните парламентарни избори в област Плевен

Политическа коалиция „Синя България“ ще участва с листа от кандидати за народни представители на предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори в Плевенски избирателен район. Това стана известно днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен.
Време е за дясна, консервативна, европейска, българска алтернатива на сегашните политически процеси, категоричен бе Иван Петков, член на националното ръководство на партия „Консервативно обединение на десницата“ (КОД), част от коалицията. Той подчерта, че това, което обединява партиите в новата коалиция е, че „нашата къща, нашата територия гори и сме се събрали кръг от хора, които искат да потушат този пожар“. 
Петков каза още, че кандидат от Плевен ще има и в листата на коалицията за евроизборите. По думите му представителите на „Синя България“ в Европейския парламент ще отстояват интереса на страната ни „да не бъде за пореден път разменна монета, безгласен звук, защото в крайна сметка нашата вътрешна и външна сигурност на държавата ни е най-важна, за да продължим да съществуваме като общество“.
Мирослав Евтимов, член на националното ръководство на КОД, посочи кои са основните проблеми днес пред държавата. Той открои спиралата от дългове, в която по думите му е вкарана страната в резултат на действията на бившия финансов министър Асен Василев, ръста на инфлацията, демографския срив, невъзможността на бизнеса да се развива, притиснат от административната тежест и т.н. От коалицията обявиха, че в рамките на предизборната кампания ще представят подробно своите приоритети за развитие както на страната, така и конкретно за област Плевен. 
От „Синя България“ заявиха готовност да водят позитивна предизборна кампания без нападки към опонентите си, както и намерение да организират предизборен дебат с водачите на листите за Плевенския избирателен район. 
Коалиция „Синя България“ е продължение на „Синя София“, която се яви на местните избори през 2023 г. В нея участват КОД, „Консервативна България“, „Българска нова демокрация“, НДСВ, Движение „България на гражданите“, „Радикалдемократическа партия“, „Движение демократично действие“, БЗНС и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари