Политическа коалиция „Синя България“ ще участва с пълна листа в предсрочните парламентарни избори във Великотърновския избирателен район

Политическа коалиция „Синя България“ ще участва с пълна листа в предсрочните парламентарни избори във Великотърновския избирателен район, съобщи на пресконфренеция в националния пресклуб на БТА Мирослав Евтимов, член на националното ръководство на партия КОД. Той посочи, че регистрацията на листата предстои, но в нея ще бъдат личности с ясно изразени консервативни десни убеждения, от различни възрасти.
Евтимов открои някои от приоритетите, които са залегнали в управленската програма на коалицията, сред тях е помощ за бизнеса чрез намаляване на данъците и административните тежести, ясно заявяване на евроатлантическите ценности, гарантиране на сигурността във вътрешен и външнополитически план. Той коментира, че след последните промени в конституцията е застрашена държавността, което показва, че досегашните управляващи не са били в състояние да се справят с обществените предизвикателства. Според него проектът за обединяване на Националната агенция за приходите (НАП) и Държавната агенция „Митници“ може да доведе до преместването на Териториалната дирекция на НАП от Велико Търново в Русе, което ще ощети региона и ще лиши дирекцията от кадрова обезпеченост.  
Коалицията „Синя България“ е продължение на „Синя София“, която се яви на местните избори през 2023 г. В нея участват КОД, „Консервативна България“, „Българска нова демокрация“, НДСВ, Движение „България на гражданите“, „Радикалдемократическа партия“, „Движение демократично действие“, БЗНС и др. Подкрепена е и от Атлантическия съвет, припомни Иван Петков, член на националното ръководство на КОД.
Според Иванка Събева, областен председател на КОД, сегашните управляващи са създали противопоставяне в обществото. Като представител на бизнеса тя посочи, че трябва да се прекрати практиката изкуствено създадени държавни фирми да харчат приходите от данъците, постъпили от реалния бизнес. Екологът Камелия Джанабетска е представител на гражданите в коалицията, тя призова избирателите да гласуват, за да се промени моделът от последните 35 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари