НачалоБългарияПолитолог: Служебният кабинет е паразитен инструмент на Радев

Политолог: Служебният кабинет е паразитен инструмент на Радев

Хората от служебния кабинет са от втория ешелон. Радев е абсолютно последователен, иска , която не му е предвидена от Конституцията. Служебният кабинет е паразитен инструмент, който всеки използва спрямо своите намерения и качества. Погрешно е впечатлението, че е алтернатива. Това коментира политологът Любомир ов за „Твоят ден“.

По думите му служебният кабинет има същите правомощия о редовен. „Чувствителните теми обаче не бива да са обект на различна , дори никаква. Противоречието трябва да бъде избегнато. Няма как да подкрепят , тъй като са ги обвинили“, смята той.

От своя страна социологът доц. Мира Радева смята, че са очевидни опитите на Радев да създаде свое собствено политическо продължение. „Той залага на алтернативи на Нинова. Има разлом между нея и президента, лидерско противопоставяне и неприпознаване. Това не е добре както за избирателите, така и за президента. Той постоянно действа в посока увеличаване на правомощията си“, посочи тя.

По думите ѝ за ПП са гласували по-младите, които търсят алтернатива. „Става дума естествена поколенческа промяна – 40-годишните да сменят 60 и нагоре. Но не и на базата на незачитане, на неуважение. Василев и Петков да не мислят само как да нашляпат Бойко Борисов, а и за посланието към своите избиратели“, призова Радева.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО