НачалоСвятПолша няма да допуска руски граждани на своя територия

Полша няма да допуска руски граждани на своя територия

Полша се присъедини към решението на балтийските държави за ограничаване на допускането на руски граждани на своя територия, съобщава „Ройтерс“.

Това е поредният ход на полското правителство, целящ да накаже Москва за нейното нахлуване в .

Вчера Литва, Латвия и Естония се споразумяха да ограничат влизането на руски граждани на своя територия от и Беларус.

Неприемливо е, доо хората в Украйна биват измъчвани и убивани, гражданите на държавата агресор (Русия) да могат да пътуват свободно в рамките на ЕС, се посочва в изявление на полското правителство, като се добавя, че новите мерки трябва да влязат в сила от 19 септември.

Русия определя действията си в Украйна като „специална военна “ и отхвърля обвиненията, че нейните сили са извършили нарушения на правата по време на конфликта.

Мерките се приемат въз основа на общата обосновка за защита на обществения ред и вътрешната сигурност, както и цялостната сигурност на нашето общо Шенгенско пространство, изтъкват от полското правителство.

В края на август стана ясно, че Европейският съюз ще прекрати споразумението с Русия, което облекчава издаването на визи, но няма да наложи пълна забрана за издаването им, тъй като не бе постигнато единодушие по въпроса.

Източните и скандинавските страни подкрепят забраната за издаването на туристически визи, докато Германия и Франция предупредиха, че това би било контрапродуктивно, заявявайки, че на обикновените руснаци все пак трябва да бъде разрешен достъп на Запад.

Впоследствие говорителят Кремъл Дмитрий Песков определи решението като нелепо и като лоша новина за руските граждани.

Той посочи, че Русия обмисля възможните ответни мерки и предупреди, че този ход ще „рави ситуацията по-трудна и за европейците“, цитира .bg.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО