Поредица от събития са включени в предпоследния ден от програмата на Празника на розата в Казанлък

Поредица от събития са включени в днешната програма на Празника на розата в Казанлък, съобщиха за БТА от местната администрация. Това е вторият от кулминационните дни на празника, а проявите са както за деца, така и за всички жители и гости на града.
Програмата ще започне в 10:00 часа с детско шоу в парк „Розариум“, където за децата на Казанлък са подготвени много игри и изненади. Те ще могат да се возят безплатно на атракционното влакче, както и на две по-малки влакчета в парка. В 17:00 часа в парк „Розариум“ ще се състои и поредното издание на кулинарното изложение „Хлябът на българина“, в което и тази година ще вземат участие всички читалища от общината. 
В днешния ден се открива и 13-ото издание на фестивала на виното розе „Rose Wine Expo” в залите на Народно читалище „Искра“, в което за поредна година ще вземат участие както утвърдени, така и нови, но обещаващи винопроизводители от цялата страна. Изложението ще бъде на разположение на посетителите и утре. 
Две ателиета за деца са подготвили и от екипа на Художествената галерия. Те ще се състоят в нейните филиали къща музей „Дечко Узунов“ и къща музей Ненко Балкански, а в централната сграда на галерията ще бъде открита изложбата за малка графика Минипринт – Казанлък, която за поредна година ще представи в Казанлък творби на художници от цял свят. 
Програмата за деца ще завърши в 19:00 часа със спектакъла „Принцеси на розата“ в Дома на културата „Арсенал“, в който участие ще вземат 25 момичета от всички детски градини в Казанлък. 
Днес продължава и Международният фолклорен фестивал, в който състави от побратимени градове представят своите традиции. В Казанлък тази година гостуват групи от Южна Корея, Китай, Северна Македония, Гърция и Виетнам. 
Посетителите на 121-я Празник на розата в Казанлък могат да посетят и ритуала „Розобер“ в розовите градини на село Ясеново, както и последните ритуали „Розоварене“ в Етнографски комплекс „Кулата“ и в Музея на розата. Музеят на розата е домакин и на отворена среща с председателя на Италианската асоциация на лютиерите проф. Гуалтиеро Николини, който ще разкрие за пръв път неизвестни досега факти от живота на великия майстор на цигулки Антонио Страдивари. 
Празникът на розата в Казанлък ще завърши утре с традиционното шествие, в което ще се включат над 5 хиляди и 500 души. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари