Поредица от слаби трусове се регистрирани в района на Ямбол и те са част от земетресението от 22 август

Рекламирай в beZpartien.bg

Тази сутрин е регистрирано земетресение с магнитуд 3,0 в района на град Ямбол, съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките (НИГГГ-БАН).
По данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН след земетресението от 10:11 часа българско време са регистрирани още няколко земетресения с магнитуд между 2,5 и 2,9. Те са част от поредицата от сеизмични събития, започнала в района на град Ямбол на 22 август 2023 г., уточняват сеизмолозите от НИГГГ-БАН.
БТА припомня, че на 22 август вечерта беше регистрирано земетресение с магнитуд 3,5 в района на град Ямбол. Това съобщиха тогава от Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките (НИГГГ-БАН).
По данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН земетресението беше станало в 18:36 часа българско време, а епицентърът му беше на 260 километра от град София. Минути след него беше регистрирано още едно земетресение с магнитуд 2,1, съобщиха тогава сеизмолозите от НИГГГ-БАН.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *