Поредно изгубено време и то на ден като днешния, коментираха от „Има такъв народ“ за провалилото се извънредно заседание на парламента

Поредно изгубено време и то на ден като днешния, коментира пред журналисти Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) по повод провалилото се заради липса на кворум извънредно заседание на парламента в Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни.  
Днес с колегите бяхме по места сред хората, трябваше да си тръгна от Калофер, колеги си тръгнаха от Враца, вместо да отдадем почит на героите, да дойдем тук на поредното заседание, на което няма кворум, посочи той. 
Това е второто извънредно заседание по време на предизборна кампания, което на практика няма предмет, коментира Балабанов и отбеляза, че позицията на България относно резолюцията на ООН за Сребреница вече е потвърдена и приета. 
Павела Митова от ИТН коментира, че нито един външен министър не бива да си позволява да променя дълго утвърдените позиции на държавата ни. Не може, особено служебен министър, да изпраща указания, които да противоречат на позицията на МВнР и да не бъдат съгласувани със съответните дирекции в Министерството, добави тя. 
Тук се говори дали е имало натиск над служебния министър-председател, посочи Митова. Няма как да знаем дали е имало външен натиск, но от друга гледна точка, забравяме за външен натиск, който имаше и по времето, когато управляваха „Продължаваме промяната“, от външни сили в казуса с Република Северна Македония, а също така и с подписаното споразумение за Шенген, коментира тя. Според Митова трябва да се замислим как се отнасяме към българската дипломация. В Министерството на външните работи (МВнР) има доста качествени хора, които отстояват националните ни интереси, смята тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари