Португалската етно група Malotira ще изнесе концерт в София на 4 април

Рекламирай в beZpartien.bg

Етно групата Malotira, базирана в Лисабон, ще изнесе концерт в София на 4 април. Домакин на събитието е пространството К.Е.В.А., съобщават организаторите от Lampa Collective.
Концертът ще премине под мотото „Балканска фиеста“. В него музикантите, които са родом от Италия, Великобритания и Чили, ще изпълнят традиционни мелодии и песни на над 15 езика, сред които италиански, гръцки, албански и български. След шоуто, акордеонистът на групата, известен под артистичния псевдоним ManiFiesta, ще се изяви още със свой диджей сет.
Malotira свирят традиционна музика от Средиземноморието и Балканите, интерпретирайки музикалното разнообразие на различни европейски региони в знак на почит към споделената им култура. Групата се състои от перкусии, акордеон, цигулка, китара и пленителния глас на фронт дамата Elisabetta Marcora.
От създаването си в Лисабон през 2020 г., Malotira свирят в цяла Португалия в културни центрове, барове и клубове, пренасяйки присъствието си на всяка сцена с разнообразни инструменти, завладяващ глас и ярки традиционни танци.
Malotira изпълнява обширен репертоар, миксиращ гръцки, италиански, славянски, сефарадски и ромски традиции. С музика на повече от 15 езика и диалекта групата създава неустоим фюжън, който показва как музиката е универсално средство за забавление, диалог и културен обмен.

/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *