НачалоЗдравеПосочиха най-подходящата диета при борба с рак на кожата

Посочиха най-подходящата диета при борба с рак на кожата

Учени от Тексаския университет и Националния раков институт (NCI) проведоха изследвания, при които установили, че диета с високо ържание на фибри може да повиши ефективността на имунотерапията за меланом (рак на кожата) чрез подобряване на състоянието на чревната микрофлора, пише zdrave.to.

Пациентите с рак на кожата се лекуват с блокери на имунната контролна точка. Тази терапия помага за възстановяване на естествената способност на имунната система да разпознава и унищожава туморните клетки. Това значително увеличава продължителността на живота на пациентите, но не всеки се повлиява еднакво добре от то.

Ето защо изследователите се интересуват от въпроса дали е възможно да се подобри способността на пациентите да реагират на имунотерапия.

Учените проведоха експеримент с участието на 128 души, чиято дневна диета съдържаше различни количества диетични фибри. В продължение на няколко години експертите изучаваха състоянието на чревната микрофлора на изследваните лица, както и техните гастрономически навици.

В резултат на това се стигна до заключението, че увеличаването на дневния прием на фибри с пет грама повишава ефективността на лечението на меланома, а също така намалява риска от по-нататъшно развитие на този вид рак с 30%.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО