Пострадала жена изпрати на смолянски пожарникари благодарствено писмо за доблестна и смела постъпка

Смолянски пожарникари получиха благодарност от пострадала туристка за оказаната ѝ помощ, съобщи Елена Стоилова – говорител на Областната дирекция на МВР в Смолян. Благодарственото писмо е изпратено от Силвия Тасева от Бургас до директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН ) главен комисар Александър Джартов.
„Искам да изкажа дълбоката си признателност към служителите от III-та смяна на пожарната в град Смолян. Бих искала да им благодаря за смелостта, куража и безкрайния професионализъм, с който си вършат работата и ме спасиха високо в планината“, пише Тасева в писмото.  
Инцидентът с жената стана на 19 април по време на разходка по екопътека „Каньона на водопадите“ край Смолян. По стръмния терен тя пада и си чупи крака. Потърсена е помощ от местната пожарна служба и към труднодостъпното място в планината е изпратен спасителен екип. Служителите на пожарната пренесли с носилка пострадалата в разстояние на повече един километър – по стръмен и тесен терен, с много препятствия. Благодарение на бързите им и навременни действия и създадената добра организация тя е получила навременна медицинска помощ.
Силвия Тасева пожелава здраве и щастие на пожарникарите, като посочва, че на България са нужни достойни и доблестни мъже, като тях и вярва, че доброто ще спаси света.
Директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов награди с „Писмена похвала“ деветимата служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, участвали в спасителната акция. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари