Построяването на атомната централа в Белене е възможност, която не трябва да се пропуска според водача на листата на „Левицата!“ в Плевен проф. Янко Янев

Построяването на атомната централа в Белене е невероятна възможност, която не трябва да се пропуска, още повече, че сега Европейската комисия благослови атомната енергетика и каза, че може да се строи и че тя е невъглеродна и не влияе на околната среда. Това каза днес пред журналисти водачът на листата с кандидати за народни представители на коалиция „Левицата!“ за 15 МИР Плевен проф. Янко Янев при подаване на документите за регистрацията ѝ в Районната избирателна комисия.  
„Плевен и регионът е мястото в България, където е направена най-голямата инвестиция и това е площадката на атомната централа в Белене. Тя струва над един и половина милиарда, които стоят и чакат някой да дойде и да ги довърши“, допълни той.
„Много е важно сега да се направи правилната политика и единствената организация, която знае как това да се постигне, е „Левицата!“, подчерта проф. Янев. По думите му АЕЦ „Белене“ ще даде тласък в развитието на целия регион около Плевен – икономически, земеделски и т.н. 
Председателят на партия АБВ Румен Петков допълни, че листата на „Левицата!“ в Плевен е със солидно академично присъствие. В нея са включени и млади хора, както и такива с достатъчен опит в управлението, представени са общините в региона. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари