Потребители на Дневен център „Подай ръка“ в Разград се завърнаха с осем статуетки и грамоти от участие в национален конкурс

Потребителите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“ – Разград се завърнаха с осем статуетки и грамоти от участие в национален конкурс, съобщиха от Община Разград.
Социалната услуга бе представена на 15-тия Национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити красиви надежди“ от девет потребители. Конкурсът се проведе в края на юни в Китен, а участията на разградчани бяха в последния конкурсен ден. С песни, стихове и танци потребителите на „Подай ръка“ спечелиха и колективни, и индивидуални призове. 
Отличията, които разградчани получиха, са: първо място за най-добра художествена програма, специалната награда за най-добра сценична програма на хора с увреждания, грамота за впечатляваща визия и сценично присъствие в раздел „Сценични танци“. Те получиха и наградата на публиката, специалната награда на сдружение „Сияйна зора“ за принос за развитието на творческите способности на хора с ментални увреждания, грамота за принос за развитието на умения при хора с ментални увреждания при изделия – ръчна изработка.
Връчена беше и грамота на Добрин Добрев за впечатляваща визия и сценично присъствие в раздел „Словесни изпълнения“. Приз „Скритата сила на несломимия човешки дух творяща съзидателност“ получи Нефисе Ахмед, а с индивидуални награди в категория „Творчество“ се завърнаха Станка Борисова и Свилен Радев, добавиха от Община Разград. 
Потребителите на подай ръка участваха и във фестивала  „Пътеводител на доброто“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари