Потребители на социалните услуги в Разград и социални работници засадиха дръвчета в Градския парк

Рекламирай в beZpartien.bg

Потребители на социалните услуги в Разград и социални работници засадиха дръвчета в Градския парк. Залесяването е една от инициативите в лудогорския град за отбелязване на 19 април – Световния ден на социалния работник. Акцията беше посветена и на Първа пролет. Фиданките от вида чинар са закупени от русенски разсадник със средства от бюджетите на социалните услуги. Свое дръвче в района близо до чешмата на главния вход на парка засадиха всички 12 социални услуги, които са разкрити в общината. Пред всяка фиданка беше поставена табела с наименованието на социалния център. 
„Градският парк се ползва от нашите потребители и социални работници не само за разходка и отдих, но и за теренно лечение. Така възникна идеята всеки един социален център да си има дръвче в парка и да се грижи за него“, каза Кольо Колев, главен експерт в отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Разград. Той посочи, че засадените на празните места в района фиданки ще са и символ на социалната работа. Тъй като служителите от отдел „Социални дейности и здравеопазване“ са част от всички социални услуги в общината и работят в тяхна подкрепа, се включиха в засаждането на дървото на „Асистентската подкрепа“.
В залесяването участва и зам.-кметът на Общината Елка Неделчева. „Всяка година по това време се отбелязва един хубав празник – Деня на социалния работник и през тази седмица е наситено с различни  инициативи, свързани с този празник. Вчера се насладихме на един прекрасен концерт, който изнесоха потребителите на всички социални услуги като поздрав към хората, които ежедневно и ежечасно се грижат за тях. Днес инициативата отново е посветена на този празник, като искахме да съчетаем и с това да оставим нещо след себе си“, каза Неделчева. Тя добави, че засаденото от всяка социална услуга дръвче ще напомня след години за това, което се е случило, а потребителите, когато се разхождат тук, с гордост ще отбелязват, че имат принос в залесяването на Градския парк.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *